Свети Влас е новоустроено курортно селище, което бързо се наложи като туристически център за отдих и културни развлечения. Разположението му по склоновете на Стара планина, в близост до популярни дестинации като Слънчев бряг и Несебър, предлага много възможности, с които да разнообразите Вашата почивка.

Уникалната комбинация от морски и планински климат създава благоприятни условия за лечение на респираторни заболявания. Дългата 1,5 км плажна ивица е обявенема от Европейската комисия за една от най-чистите по българското Черноморие. Прекрасният климат от 300 слънчеви дни в годината ще се погрижи да не останете разочаровани от лятната почивка.

Уникалното за България яхтено пристанище "Марина" ще Ви смае с бляскавия си изглед, изискани ресторанти яхти. В новопостроения античен театър е дом на ежегодни фолклорни, медийни и поп арт фестивали.

Градчето е предпочитана дестинация за любителите на културен туризъм. Неговата хилядолетна история датира от 2. век, когато то е основано от древните траки. Днес на територията му са разположени духовни храмове от древността и съвремието. Храмът "Свети Власий", именуван на известния светец, покровител на градчето, смайва туристите със своята пищна архитектура и златни кубета. Могат да се разгледат и останките от много манастири от 14-ти век, сред които “Св. Петър”, “Св. Илия”, “Св. Андрей”, “Св. Влас” и девическият манастир “Св. Анна”.

Съчетанието от море и планина правят Свети Влас любимо място на планинските туристи. От градчето водят началото си няколко еко пътеки, които ще ви запознаят с природата на региона. Девствените плажове на Иракли, Калината и Корията, разположени в близост до градчето, предлагат райска природа и пълна усамотеност.

Уникалната комбинацията от природа, култура и лукс правят Свети Влас перфектният избор за всеки вкус.

 

 

 

 


Make a free website with uCoz